Inženiring in CNC obdelava

Inženiring

Glede na pridobljene izkušnje na področju tehnologij, ki jih obvladujemo je naš cilj naročniku pomagati pri realizaciji njegove ideje v vseh fazah – od razvoja do izdelave, ter zadovolji vsa kupčeva pričakovanja.

CNC obdelava

Veplas uporablja naslednji CNC strojni park:

Rezkalni stroj: BACCI-MASTER 4100/5

 IMG_1820

Stroj je robustna 5-osna dvosteberna izvedba namenjena frezanju kompozitov, modelov in kalupov ter aluminija ali lesa. Stroj je namenjen posamični ali serijski proizvodnji.

Rezkalni stroj: FA 2500/1500/520 SC

 3 axna freza

Stroj je 3-osna izvedba frezalnega stroja namenjena frezanju , vrtanju, graviranju, … lažjih materialov (kompoziti, lesni kompoziti, les, …). Stroj je namenjen posamični ali serijski proizvodnji.

2D CNC rezalnik

 _MG_7951

Na stroju glede na vrsto materiala in postopek razreza uporabljamo dve vrsti rezalnih glav: z pnevmatskim oscilirajočim nožem in gnanim rotacijskim nožem. Stroj je namenjen razrezu raznovrstnega materiala (ojačitveni materiali – steklena vlakna, karbonska vlakna, prepreg, tesnila, papir, …). Material se lahko razrezuje položen na premikajočo mizo ali odvija neposredno iz role.

Vodni odrez – „Water jet“

 DSC_4051 edit

Skladno z visokimi kakovostnimi in tehnološkimi zahtevami je Veplas v 2004 v proizvodnjo vpeljal 3D water jet robotski rezalnik. Rezalnik je plod skupnega razvoja s podjetjem Motoman Robotec.

Laserski skener

 3D scan2

Veplas uporablja tudi laserski skener, ki  je odlično orodje za analizo in poročanje geometrijskih dimenzij in toleranc. Omogoča skeniranje obstoječih modelov, izdelkov in izdelavo 3D modelov.

Peč za toplotno obdelavo aluminija

 Pečm

V peči se segrevajo aluminijasti surovci in polizdelke z namenom doseganja stanja, ki omogoča preoblikovanje v plastičnem. Tovrstni postopki se uporabljajo predvsem v aeronavtični industriji in so temu primerno nadzorovani po zahtevanih parametrih.

Stiskalnice

 IMG_0095b

Veplas uporablja za preoblikovanje kovinskih plošč posebno hidravlično stiskalnico z gumijastim blokom za optimalno zagotovitev predpisanih parametrov.

 _DSC3405a

Za izdelavo balističnih plošč uporablja 100t stiskalnico z grelnimi ploščami s katerimi lahko segrejemo izdelek do 160°C. Dimenzija mize je 2 x 1,25 m.