Balistična zaščita

Ena izmed prioritet Veplasa je skrb za zaščito življenj. Veplas je tako že v poznih osemdesetih izdeloval balistične čelade za Jugoslovansko vojsko, v devetdesetih za Hrvaško, Slovensko in Slovaško vojsko.

Čelado smo skozi razvoj in raziskave nenehno izboljševali in pričeli sodelovanje z največjimi proizvajalci aramidnih materialov kot Twaron (Teijin) in Kevlar (DuPont). Avtoclav proizvodni procesa je omogočil tudi razvoj zaščitnih vizirjev in balističnih zaščitnih elementov za opremo vozil in osebnih zaščitnih sredstev. Vsak izdelek je skladen s standardom kakovosti SIST ISO 9001:2008.
Proizvodnja zaščitnih sredstev zajema izdelavo čelad, vizirjev, zaščitnih jopičev, balističnih plošč raznih oblik.

Čelade

 Untitled-1b  _DSC3343a  _DSC3392a
 _DSC3212a  _DSC3214a  _DSC3221a

Balistična čelada je moderno zasnovana in zagotavlja odlično razmerje med težo in stopnjo zaščite. Nudi balistično zaščito pred različnimi fragmenti in udarci skladna s standardom NATO STANAG 2920 do V50 680 m/s. V Veplasu smo čelado skozi 26 letno zgodovino razvijali in tako zagotavlja najboljše možno razmerje med ceno in balistično zaščito.
Balistične čelade so testirane s strani neodvisnega mednarodnega balističnega laboratorija.
Naše podjetje lahko proizvaja tudi manjše serije specialnih čelad z nestandardno obliko izdelano skladno s kupčevimi zahtevami.

Vizirji

 Veplas-00640a  _DSC3359b  _DSC3293a

Vizirji, večplastno izdelani iz PC in PMMA materiala, so namenjeni različnim nivojem zaščite. V Veplasu vizirje izdelujemo kot dodatno opremo Veplasove čelade ali kot del opreme drugih proizvajalcev, po kupčevih zahtevah.
Balistična zaščita dosega do 44 Mag. SWC 425 m/s.

Jopiči

vojaski jopica  Veplas-00654a VIP R03a

Balistični zaščitni jopiči narejeni v Veplasu so razviti z namenom, da zagotovijo najboljšo možno zaščito pred eksplozivnimi šrapneli, vbodi in sunki. Kljub nizki teži, zagotavljajo celovito zaščito vitalnih delov telesa (spredaj, zadaj, bočno, na ramenih, vratu in genitalijah).
Veplas proizvaja zaščitne jopiče za uporabo v vojsko, policiji in civilne namene.
Vsak jopič zagotavlja nivo zaščite IIIA skladno z NIJ 0101.04 in je na voljo v različnih velikostih in barvah, skladno z dogovorom z naročnikom.

Zaščitne plošče

00675_plate  Hardarmour plates

Zaščitne plošče razvijamo in proizvajamo za podjetje GER Svetovanje, pod njihovo lastno blagovno znamko – Spitting Cobra.

Balistične plošče

 B plates (2)  IMG_1417  BALISTIC PLATES for cars

Spall liner proizvedemo iz aramidnih materialov po meri naročnika za namene notranje zaščite vozila.  Plošče so lahko ravne oblike ali narejene kot 3D oblike,  skladno z obliko vozila.